Friday, July 21, 2006

Arbejdere ældes hurtigere end folk i jakkesæt
Et studie af frivillige forsøgspersoners dna viser, at folk med manuelt arbejde biologisk set er syv år ældre end personer, der ikke har manuelle jobs, viser britiske undersøgelsesresultaterne. Selv når der tages højde for alkohol, cigaretter og fed mad, ældes en typisk arbejder hurtigere end personer, der ikke har manuelt arbejde. Forskerne mener, at det skyldes, at det er mere stressende at leve på samfundets bund end på samfundets top. Helt modsat det vi bliver bildt ind.

Wednesday, July 19, 2006

Citat af Michel Houellebecq
Det matematiske bevis, den eksperimentelle metode er definitive landvindinger for den menneskelige bevidsthed. Jeg ved godt, at at kendsgerningerne synes at modsige mig, jeg ved godt at islam - langt den mest tåbelige, mest falske og mest obskure af alle religioner - lige nu ser ud til at vinde terræn; men det er kun overfladisk og forbigående fænomen: På længere sigt er islam dømt til undergang, i endnu højere grad end kristendommen.

Monday, July 17, 2006

IT i folkeskolen
Computere og internet er blevet solidt integreret i mange danske folkeskoler ikke bare i undervisningen, men også i administration og kommunikation mellem skole og hjem. Det viser en rundspørge, som Megafon har foretaget for Hewlett-Packard. Mere end halvdelen af kommunerne er allerede i dag i gang med at oprette skoleportal med information og kommunikation mellem skole, elever og forældre, og netop deling af viden mellem skole, lærere, elever og forældre bliver også prioriteret højt i de kommende år ifølge undersøgelsen fra Megafon.

Tuesday, July 11, 2006

Syd Barret er død
Syd Barrett, der var med til at grundlægge det legendariske britiske rockband Pink Floyd, er død. Det oplyste bandets talskvinde tirsdag. Syd Barret blev 60 år. Det var Syd der i perioden fra 1965 til 1968, skrev de fleste af Pink Floyd’s numre og dermed kridtede banen op til den succes Pink Floyd senere blev.

Sunday, July 09, 2006

Italien verdensmestre for fjerde gang
Efter mange timer foran fjersynet og mange spændende fodboldskampe mellem nogle af de bedste spillere er VM i fodbold endelig afgjort i dag. Italien blev verdensmestre og vandt guldpokalen efter to halvlege, forlænget spilletid og nervepirrende straffesparkskonkurrence. Frankrig blev nummer to og fik søvlmedaljer og værtslandet Tyskland fik bronze.

Friday, July 07, 2006

Årsdagen for London-bombninger
Fire eksplosioner ramte tre undergrundsstationer og en bus i London for et år siden. Terrorangrebet kostede 56 personer livet. Mens englænderne mindes årsdagen for London-bombninger, dukker en trussels-video op med en af terroristerne. London politi advarer om, at der vil komme flere angreb. Har den menneskelige galskab ingen ende?