Monday, July 25, 2005

Frygten vokser i Sharm el-Sheikh
Mindst 88 mennesker blev dræbt, da terrorister med forbindelse til al-Qaeda natten til lørdag sprængte en række bilbomber i Sharm el-Sheikh i den egyptiske Sinai-ørken, sagde hospitalskilder. Der er tale om det værste terrorattentat i Egypten. Det hidtil blodigste fandt sted for otte år siden i Luxor, da 62 mennesker blev dræbt.

Sunday, July 17, 2005

Hvis bomber er de værste
Terroristernes angreb på Vesten er ikke nødvendigvis værre end vores angreb på Irak. Ofrene er lige uskyldige, og Vestens bidrag til terrorisme i verden er langt større end Mellemøstens, så det er absurd at skelne mellem utilsigtede følgevirkninger af krig og barbarisk terrorisme, mener Jan Øberg, ph.d. i sociologi. Vi siger, at vi i modsætning til terroristerne ikke dræber uskyldige civile med vilje, men samtidig accepterer vi en form for krigsførelse, hvor det er helt uundgåeligt, at der bliver civile ofre.

Thursday, July 07, 2005

Terror i London
Mindst seks eksplosioner i det centrale London. 90 menes såret og 2 slået ihjel. Det ligner Al-Qaedas fingeraftryk. Gad vide hvorfor de kan bilde sig selv ind, at de kan ændre verden til det bedre ved at slå uskyldige ihjel.

Tuesday, July 05, 2005

Bush i København
Den amerikanske præsident er på besøg i København, hvor han skal besøde den danske statsminister og repræsentanter fra den kongelige familie. Verdens mægtigste mand skal møde den danske overklasse og takke for støtten til krigen i Irak. Lad os så håbe, at der kommer noget positivt ud af det møde, som Bush skal holde med Fogh i morgen formiddag, som han kan tage med til G8 mødet i Skotland. I alle fald trænger det fattige Afrika til hjælp, både økonomisk og sundhedsmæssigt.

Monday, July 04, 2005

Katharsis ved at se sine tanker
Jeg havde nogle skøre tanker i går aftes. Desværre kan jeg ikke huske dem længere. Det er i virkeligheden også lige meget. I stedet vil jeg prøve at skrive om det som foregår lige nu og det som tidligere er sket i min tilværelse. Prøve at se det udefra og indefra. På en måde er min hjerne så skadet af alt det som jeg har drukket de sidste mange år bare for at dulme min lyst til at udtrykke mig og min skuffelse over at have opgivet min drøm om at blive maler eller forfatter. Denne drøm var egentlig blot en antitese til den drøm jeg havde som barn om at komme ud i verden for at bygge broer og dæmninger. Og her hvor jeg så er i dag er et helt tredje sted. Jeg blev hverken ingeniør eller kunstner. Så jeg har faktisk ikke realiseret andres forventninger eller for den sags skyld min egne. Er jeg så blevet ulykkelig eller hvordan fanden har jeg det så, når alt kommer til alt. Nogle gange drejer det sig jo bare om at overleve dagen og vejen og atter andre gange om at gennemskue nogle dybtliggende mentale og psykiske processer i en selv, selvom det langt fra altid lykkes. Kan jeg skrive smerten ud af min krop ved at gøre det til ord på papir. Jeg ved ikke om jeg overhovedet har noget at fortælle andre. Disse ord er måske kun henvendt til mig selv. I bedste fald kan jeg afspejle noget som andre også har oplevet. For mig drejer det sig om at komme i kontakt med min egen stemme og lade den tale, skrige eller synge.

Saturday, July 02, 2005

Live8Live som modpol til G8
Alle de store navne indenfor pop og rock giver en hånd til det fattige Afrika, hvor suld og AIDS slår alt for mange mennesker ihjel hver dag helt uden grund. Vi må hjælpe hinanden fremfor at bekrige hinanden. Alle har ret til at leve et godt liv materielt som åndeligt.