Thursday, September 30, 2004

Forskellige vinkler på livet
Det er ikke så let at skrive noget lige fra hjertet, som det har været tidligere. Ens nervesystem og ens sanseapperat bliver langsomt sløvet med årene som går. Min indre og ydre verden både vokser sig større og bliver mindre på samme tid. Mine synder overfor andre mennesker og i forhold til mig selv bliver stadigvæk værre og værre. På den anden side brænder jeg også mere gammel og ny karma af, især når jeg ikke identificerer mig med godt og ondt. I en tilstand hinsides virkelighedens modsætninger findes den egentlige frihed og en bevidsthed uden forstyrelser.

Tuesday, September 28, 2004

Morti Vizki død 41 år
Lyrikeren, forfatteren og dramatikeren Morti Vizki blev mandag fundet død i sin lejlighed i København. Han blev 41 år. Han nåede at skrive 4 romaner, 10 digtsamlinger, 11 radiospil og 7 stykker til teatret. I april i år kunne lytterne høre "Blodstænket måne", som skulle vise sig at blive hans sidste bidrag til Radio Drama, det tidligere Radioteatret. Morti Vizkis borgerlige navn var Morten Boeslund Poulsen, og han debuterede som digter i 1984 med "Digtsamling".

Sunday, September 26, 2004

Clitoris er 13 cm
Banebrydende forskning fra Australien har revolutioneret sexforskningen og skabt fornyet interesse hos medicinalindustrien. Research fra obduktioner og dissekeringer af hundredevis af kvinder, foretaget af urolog Helen O'Connell fra Melbourne Royal Hospital, har afsløret, at clitoris er meget mere, end hvad kan ses med det blotte øje. Hele 13 centimeter lang er clitoris, og den er spaltet i to. Gabrielle Morrissey har brugt de seneste tre år på at formidle Helen O'Connells research om de kvindelige kønsorganer. Overraskende nok kommer den ny viden bag på de fleste kvinder og mænd for den sags skyld, selvom læger verden over længe har kendt til O'Connells projekt.

Tuesday, September 21, 2004

Magtkamp i Danmarks Radio
Magtspillet mellem direktion og bestyrelse i DR er så indædt, at det ifølge tillidsfolk truer med at påvirke kvaliteten af den licensfinansierede institutions programmer. Længere tids modsætninger mellem direktion og bestyrelsen er kulmineret, efter at bestyrelsen på et møde den 31. august pålagde direktionen at rykke en større del af programproduktionen til Århus. P3 og P3 Nyheder, DR Undervisning og den såkaldte DR B&U Store børn er kandidater til at skifte adresse, men usikkerheden breder sig i hele huset.

Wednesday, September 15, 2004

Brasilien er verdens hackercentrum
Brasilien er hjemsted for 8 ud af 10 af verdens hackere, og i Brasilien udgør andelen af penge tabt ved internetsvindel en højere andel end penge tabt ved røveri. Også anden elektronisk kriminalitet har solidt fodfæste i Brasilien. Omkring 2/3 af samtlige internetsider med børnepornografi stammer fra Brasilien. Statistikker viser, at der i år er lanceret 96.000 hackerangreb med base i Brasilien, hvilket er seks gange så meget som i noget andet land.

Tuesday, September 14, 2004

Ove Sprogø død 84 år
Ove Sprogøes død markerer et farvel til en af de sidste store folkekære skuespillere fra den generation, som brød igennem i midten af det 20. århundrede, og som i de følgende årtier satte deres præg på teater, film og tv. Han huskes som komikeren og karakterskuespilleren, hvis force var den kvikke replik, den stille dialog og de store monologer. Gennem karrieren boltrede han sig i klassikere som Holberg og Shakespeare. Også Strindberg, Brecht og Ibsen fortolkede han til flotte anmeldelser og publikums hyldest. For det store publikum blev Sprogøe især et kendt bekendtskab på filmlærredet som Egon Olsen.

Saturday, September 11, 2004

Historie får facitliste
Fremover vil det blive bestemt fra øverste sted, hvilke emner gymnasieelever skal igennem i historie. Udkastet rummer 21 specifikke emner og udgør et brud med 30 år lang tradition på historieområdet. Listen med 21 specifikke emner markerer et brud med en tradition for at lærerne selv må vælge, hvilke emner og perioder de beskæftiger sig med. Det nærmer sig i høj grad en historiekanon, at det er defineret, at nogle emner er bedre end andre, mener Historielærerforeningen.

Wednesday, September 08, 2004

Ekstremvejr på vej
Der er omskift i vejret, klimaet er i færd med en større forandring, som også vil få mærkbare konsekvenser i Danmark. Det bliver varmere, vandstanden stiger, sommeren bliver mere tør, men vil også byde på mere ekstremt vejr, mens vinteren blive betydeligt mere regnfuld og praktisk talt helt uden sne.

Monday, September 06, 2004

Kritik af Putin efter gidselkrise
Vladimir Putin bliver kritiseret i kraftige vendinger for sin håndtering af gidseldramaet. Fra næsten alle sider bliver han kritiseret for ikke at påtage sig ansvaret for terroraktionen fredag den 3. september. I alt anslår de russiske myndigheder, at 340 mennesker blev dræbt, da gidseldramaet kulminerede i et blodigt opgør mellem terroristerne og russiske specialstyrker. Og 155 af ofrene var børn.

Friday, September 03, 2004

5 dage på Bornholm
På lejrskole med 80 børn og 8 voksne på en campingplads i lejede hyggelige hytter. En fantastisk oplevelse på flere måder, selvom det regnede nærmest dag efter dag. Alligevel kom vi allesammen rundt til nogle af øens små og store særværdigheder. En lille ø lige midt i Østersøen, der rummer så mange forskilligartede oplevelser. I det store hele forløb turen rigtig godt trods få og små konflikter undervejrs.