Saturday, August 28, 2004

Sex bliver bedre med årene
Den amerikanske terapeut, David Schnarch, der med stor succes driver et center for familie- og ægteskabsterapi i Colorado, påstår at han ved, hvordan vi kan holde sex, kærlighed og intimitet i live i parforholdet. Det handler hverken om Viagra, jogging eller plastickirurgi, men om at udforske mand og kvindes sande seksuelle potentiale, der ifølge dr. Schnarch bliver større og større med alderen.

Wednesday, August 25, 2004

Virus tænder webkameraet
En ny aktivistisk computervirus er sluppet løs. Den hedder Rbot-GR og er en variant af tidligere Rbot-orme. Den nye er ganske særlig. For den forsøger at finde ud af, om computeren har en mikrofon og et webkamera installeret. Er der det, så forsøger virussen at få informationer optaget med enten mikrofon eller kamera sendt til sig. Flere og flere hackere er interesseret i at spionere mod de folk, som det lykkes dem at ramme med deres orme og trojanske heste.

Monday, August 23, 2004

Danskerne accepterer overgreb
En meningsmåling foretaget af Megafon viser, at en stor del af den danske befolkningen accepterer, at danske soldater foretager mindre overgreb, når de afhører fanger. De adspurgte er blevet bedt om at tage stilling til en hypotetisk situation, hvor to danske soldater er blevet bortført, mens det er lykkedes de danske styrker at tage nogle af bortførerne til fange. I den situation siger 41 procent god for, at fangerne bliver afhørt i ubekvemme stillinger. 58 procent accepterer, at der bliver brugt hårde og nedsættende ord. 26 procent kan acceptere, at soldaterne truer med at slå, mens 14 procent siger, at det er OK, at fangerne trues på livet.

Saturday, August 21, 2004

Bronze til Maze og Tugwell
Bordtennis er noget af det eneste jeg har set ved dette års OL i Athen udover selvfølgelig badminton og de danske holdboldspiger. Maze og Tugwell har leveret det bedste resultat i dansk bordtennis nogensinde, da de vandt bronze med en 4-2 sejr over russerne Mazunov og Smirnov.

Thursday, August 19, 2004

Maze og Tugwell vandt med sætcifrene 4-1
Den legendariske svenske bordtennisspiller Jan-Ove Waldner fik torsdag sammen med sin næsten lige så berømte makker Jörgen Persson klø af den danske herredouble Michael Maze og Finn Tugwell i OL-kvartfinalen. Ligeledes har Danmarks bedste roere fortsat gode chancer for at indfri forventningerne om mindst én medalje ved OL i Athen.

Tuesday, August 17, 2004

Danskere modtager fyringer med sms
Fagforbundet HK oplyser, at forbundets afdeling i Nordsjælland i øjeblikket behandler fem nye sager mod tankstationer og en møbelhandler, hvor sms-beskeder har erstattet fyresedlerne. I de sager HK har kendskab til, er det typisk unge, som fyres via sms.

Sunday, August 15, 2004

Polens førende digter er død
Czeslaw Milosz, den polske forfatter, som underviste på Berkeley-universitet, er død i en alder af 93 år. Milosz fik nobelprisen i litteratur i 1980, da Solidaritetsbevægelsen i Polen begyndte sine protester mod det kommunistiske styre.

Friday, August 13, 2004

Lille Per på nudistferie
Lille Per er på camping med sin mor og far. Han kommer storløbende ind til sin mor og spørger: "Hvorfor er der nogle kvinder der har store patter og andre små?" "Ser du lille Per, dem med store bryster er rigere end dem med små bryster," svarer moderen. Lidt senere kommer lille Per igen ind til sin mor og spørger ivrigt: "Hvorfor har nogle mænd store tissemænd og andre små?" "Ser du lille Per, dem med store tissemænd er dummere end dem med små tissemænd," svarer moderen. Snart efter kommer lille Per igen ind og fortæller til moderen: "Far står med en meget RIG dame og han bliver DUMMERE og DUMMERE".

Wednesday, August 11, 2004

Márquez siger ja til Hollywood
Hollywood har vundet. Gabriel Garcia Marquez har opgivet sin modstand. Efter to års overtalelser har den colombianske forfatter og nobelpristager sagt ja til at få sin roman "Kærlighed i koleraens tid" filmatiseret. Det lille ja fra Márquez menes at indbringe ham et sted mellem et og tre millioner dollar.

Tuesday, August 10, 2004

Østrigsgade
Gaden, hvor jeg altid købte softice.
Gaden, hvor jeg spurtede over for at komme i skole.
Gaden, hvor jeg gik for at komme hen til bageren.
Gaden, hvor jeg havde en ven der hed Ole.
Gaden, hvor jeg har stået og kastet sne på bilerne.
Gaden, hvor der ikke kun var en kiosk.
Gaden, hvor der ikke kun var et fjols.
Gaden, hvor der var lidt af det hele.
Gaden, hvor alle er griske og ikke vil dele.

Det er min gade, min bager og min asfalt.

(Et digt skrevet af min søn)

Wednesday, August 04, 2004

Vælger ferie frem for mere i løn
Danskerne er vilde med at holde ferie. Så vilde, at et flertal vil foretrække endnu mere ferie frem for mere i lønningsposen, ifølge analyseinstitut Wilke, at mens 38,2 pct. af de adspurgte går efter pengene, svarer 48,3 pct., at de vægter mere ferie højere end en lønstigning.

Monday, August 02, 2004

Marielyst, Berlin og Djursland
Nu har jeg holdt min sommerferie for i år. Først en uge i sommerhus på Marielyst, hvor det danske sommervejr ikke var alt for godt, dernæst en uge på hotel i Berlin, som virkelig er gået hen og blevet en meget spændende storby med masse af ny og unik arkitektur og sidst og ikke mindst et besøg hos mine gamle forældre i deres sommerhus på Djursland med en bedre og bedre dansk sommer og en enkel udflugt til Århus for at besøge deres nye kunstmuseum Aros.