Saturday, May 29, 2004

Hippiegenerationen er blevet velhavere
I takt med at de store efterkrigsårgange går på pension, vil de overveje, hvad den tredje alder skal bruges til. Børnene er flyttet hjemmefra, men de sidder stadig i store villaer med store friværdier. Det vil de ikke blive ved med. De vil realisere friværdien og flytte ind til storbyen, hvor der er stort kulturudbud og et højt aktivitetsniveau. Da efterkrigsårgangene er større end de efterfølgende årgange, er der tale om en usædvanlig situation de kommende år. Samtidig er situationen usædvanlig, fordi netop denne årgang har haft konjunkturerne med sig og derfor økonomisk set er særdeles velpolstret. De har været begunstiget af en negativ realrente, da de etablerede sig, og en positiv realrente i de år, da de konsoliderede sig.

Friday, May 28, 2004

Et ægteskab skal baseres på kærlighed
En ny undersøgelse fra Socialforskningsinstituttet viser, at etniske minoritetsunge prioriterer det frie valg i deres kæreste- og ægteskabsforhold. Ved hjælp af spørgeskemaer har SFI fået 628 etniske unges svar på, hvad der ligger til grund for deres pardannelse. I 80 procent af ægteskaberne har de unge selv valgt deres partner. For de resterende 16 procent er ægteskaberne arrangerede, dvs. indgået efter en forhandling mellem den unge og forældrene.

Wednesday, May 26, 2004

Advarsel fra Amnesty
Kampen mod international terrorisme og bestræbelser på sikkerhed sætter menneskerettighederne og folkeretten under pres. Det skriver menneskeretsgruppen Amnesty International i sin årsrapport. Amnesty kritiserer USA for en visionsløs kamp mod terrorisme og mange regeringers blinde forsøg på at opnå sikkerhed. Kampen mod terrorgrupper som al-Qaeda og krigen i Irak fjerner opmærksomheden fra blodige konflikter verden over og store økonomiske og sociale problemer i Sydamerika, Afrika og Asien.

Monday, May 24, 2004

Dagens link
Copenhagen X arbejder for, at københavnerne i stigende grad bliver opmærksomme på hovedstadens forandring og udvikling. Derfor har Copenhagen X netop iværksat en kampagne, for at få de byinteresserede til at vende blikket i nye retninger.

Saturday, May 22, 2004

Bevar Christiania
I dag har der været en demostration for bevarelse af fristaden Christiania uden parolen: For Mangfoldighed, Fællesskab og Solidaritet. Værdier som ikke er den siddende regerings kop the. Den siddende regering ønsker i stedet ensformighed, egoisme og markedsøkonomi. Det virker som om, at deres højeste ønsker er, at vi alle skal gå i samme takt og efterstræber de samme borgelige og højreorienterede værdier. Jeg kan slet ikke forstå, at denne indskænkede ideologi skal være den gældende dagsorden for os allesammen. Vi vil alle dø af kedsomhed før eller siden.

Friday, May 21, 2004

Tilbage til Paris 1968
Jeg har været i biografen for at se den nyeste film af Bernardo Bertolucci. Den har fået den meget besnærende titel The Dreamers. Filmen foregår i 1968 i Paris og har tre hovedpersoner, en ung amerikaner og to unge franskmænd, bror og søster som er siamisiske tvillinger. Alle tre er ret vilde med film.

Tuesday, May 18, 2004

Jørgen Nash er død
Nash har flere gange fortalt, at han skiftede efternavn for at distancere sig fra sin berømte bror, maleren og billedhuggeren Asger Jorn. Mest kendt i den store offentlighed blev Jørgen Nash for sine utallige happenings, ofte med kunstnerkollektivet Drakabygget i det sydlige Sverige som udgangspunkt. Her etablerede han i begyndelsen af 1960erne sin private og kunstneriske base og skabte et tilholdssted, hvor flere hundrede kunstnere fandt inspiration i årenes løb.

Monday, May 17, 2004

De trængtes parti
Rune Engelbreth beskriver partiet minoritetspartiet som et reelt humanistisk parti med en moderne, kulturradikal profil, et parti, der ikke er bange for at sige klart farvel til både marxismens og liberalismens samfundsmodeller, et parti for alle, der ønsker social retfærdighed, lighed for loven og frihed til forskellighed.

Saturday, May 15, 2004

Frede og Mary gift i går
Danmarks kronprins blev i går gift med Mary Donaldsen. De danske medier svømmede helt over med billeder og information om parret. Det er lidt hårdt at være republikaner i et lille eventyrland son Danmark i disse dage.

Tuesday, May 11, 2004

Gud bor i temporallappen
Når det spirituelle G-punkt i hjernen stimuleres, oplever de kristne Gud, muslimer oplever Allah og ateister en tilstedeværelse af en overmenneskelig kraft. Gud bor inden i en. I hvert fald er der efterhånden en hel del forskning, som kan tolkes i retning af, at oplevelsen af det guddommelige er en elektrisk aktivitet i et hjørne af hjernebarken. Nærmere bestemt, den temporallap, som gemmer sig under højre tinding.

Monday, May 10, 2004

Forårsønske
Jeg er energi, klarhed og glæde. Kroppen fyldes med energi, sindet med klarhed og ånden med glæde, når kroppen og sindet transcenderes.

Friday, May 07, 2004

Kære Gud
Store bededag blev indført som en bods- og bededag. I dag lever den et stille liv i kirken, men for mange danskere er den en tiltrængt forårsfridag, som også har udviklet sig til en stor muslimsk fridag. 50 procent af danskerne beder af og til. Resten gør det slet ikke, men selv inden for de folkekirkelige retninger er der uenighed om bønnens værdi. Store bededag er over os.

Wednesday, May 05, 2004

Er de det værd?
David Beckham kunne sidste år med løn, reklamekroner, bonusaftaler og indtægter fra bogsalg indkassere godt 166 millioner kroner. Ronaldo, der følger på andenpladsen, kunne sidste år hente godt 120 millioner kroner, mens der faldt godt 104 millioner kroner af til franske Zinedine Zidane. Michael Owen er ifølge France Football den bedst betalte spiller i den engelske Premier League, idet han sidste år kunne hente 67 millioner kroner. Franskmanden Thierry Henry, som om nogen har været hovedperson i Arsenals mesterskabssæson, må nøjes med 62 millioner kroner.

Tuesday, May 04, 2004

Kill Bill på førstepladsen
Tarantino har bemægtiget sig førstepladsen på den danske bio-listen. Kill Bill vol. 1, der selvfølgelig kom på video/dvd samtidig med at Kill Bill vol. 2 kom i biograferne, er suset til tops på video/dvd-listen, så den nu står på Tarantino, og dermed blodig vold, i lille Danmark.